С над 30 годишен опит в света на снежните спортове и непрекъснати изследвания, екипът на LEVEL винаги се стреми да избира най-висококачествените платове и кожи за своите ръкавици.

Естествена кожа

Непромокаема ярешка кожа

Мека непромокаема кожа, използвана главно за ски ръкавиците в зоните с по-голямо триене като дланите и пространството между палеца и показалеца.

Хеършийп кожа Pittards

Непромокаема кожа от хеършийп (хибрид между овца и коза), която е изключително мека, използвана особено за гръб на ръкавиците.

Овча кожа

Много мека кожа, използвана за дамските ръкавици – особено за гърба на ръкавиците, за да се придаде допълнителна мекота.

Ярешка кожа с водонепромокаемо покритие

Тази кожа се използва в зоната на дланите на ръкавиците за фрийрайд –нейната изключителна водоустойчивост поддържа ръкавицата суха и й придава здравина.

Кожа Quartz Pittards

Дизайнът на тази кожа е лазерно изрязан, което осигурява изключително стабилен захват в определени точки на дланите на ръкавиците.

Кожа Dragon Pittards

Непромокаема ярешка кожа  с дизайн, който я прави специална и издръжлива. Използва се в зоната на дланите на ръкавици за сноуборд.

KERATAN

KERATAN е уникална технология за обработка на ярешка кожа, която създава допълнителна защита от износване. Обработената кожа е с изключително високо ниво на здравина, водоустойчивост, функционалност и комфорт. В комбинация с технологията FireBloc II кожата става устойчива на пламък.

Текстил

Платовете за производството на ръкавици се избират с внимание и строг експертен контрол върху качеството от екипа на LEVEL за научноизследователска и развойна дейност в сътрудничество с професионални спортисти и дизайнери. Следвайки тенденциите в стила и цветовете, LEVEL създава уникални колекция от сноуборд и ски ръкавици с изключителни характеристики и високо качество, за да ги гарантира незабравими дни в снега.

Спрей тест

Всички платове LEVEL подлежат на изследване, за да бъдат одобрени и сертифицирани за максимална водоустойчивост.