Най-важната част от екипировката за ски и сноуборд

С падането на температурите през зимните дни на януари и февруари, когато дневните стойности са най-ниски, рискът от измръзване и хипотермия се увеличава. В комбинация с неблагоприятните метеорологични условия става все по-важно да имате ръкавици от водонепромокаема, но и дишаща материя, тъй като с мокри ръце рискувате пръстите ви да замръзнат още на първите няколко метра. За да постигне пълна защита със своите ръкавици, LEVEL използва висококачествени материали и иновативни технологии. В тази статия ще разгледаме една от тях, а именно Gore-Tex.

Изобретателят на Gore-Tex®

1976 г.

През 1976 г. двама американски предприемачи изобретяват нов вид текстил, който се превръща в една от най-популярните материи за любителите на аутдор активности. Говорим за Gore-Tex® – синтетична тъкан с изключително висока водоустройчивост и дишаща мембрана, създадена от политетрафлуоетилен.

Как работи Gore-Tex®?

Това, което отличава Gore-Tex® и го прави по-специален от всяка друга материя, е неговата едновременно дишаща и водоустойчива структура. Gore-Tex® притежава над 1,4 милиарда пори на квадратен сантиметър. Тези микроскопични отвори, които са 20 000 пъти по-малки от капка вода, правят тъканта водоустойчива. В същото време обаче порите на Gore-Tex® са 700 пъти по-големи от молекулата на водната пара, което позволява отвеждането на влагата, предотвратявайки изпотяването.

Сноуборд и ски ръкавици Level с Gore-Tex®
LEVEL MATRIX Mitt GTX | Мъжки сноуборд ръкавици лапа

Сноуборд и ски ръкавици Level с Gore-Tex®

Ски и сноуборд ръкавиците Level с Gore-Tex® поддържат ръцете сухи, дори и при най-суровите условия. С Gore-Tex® ръкавиците за ски и сноуборд неприятното усещане за влага ще се превърне в лош спомен и най-накрая ще можете да се насладите на карането на ски и сноуборд, дори когато метеорологичните условия не са най-благоприятни. Благодарение на своята изключително лека, здрава и ултра тънка структура, Gore-Tex ви осигурява свобода на движение и ефективна защита от студа за сухи и топли ръце.

Level Trouper GTX | Мъжки сноуборд и ски ръкавици

Level Trouper GTX са мъжки ръкавици за ски и сноуборд с Gore-Tex мембрана. Създадени с термо индекс 3000 за комфорт при температура до -17°C, дизайн с регулируеми каишки и мека и топла подплата, LEVEL Trouper GTX са перфектен избор на мъжки сноуборд и ски ръкавици на отлична цена.

Виж още
Level Trouper GTX | Мъжки сноуборд и ски ръкавици
Level Astra W GTX | Дамски ски ръкавици

Level Astra W GTX | Дамски ски ръкавици

Level Astra W GTX са дамски ски ръкавици готови за приключения в планината. Дишащата мембрана Gore-Tex, термо индекс 3000, пухен маншет и мека и топла подплата, превръщат Level Astra W GTX в отличен избор както за начинаещи скиори, така и за всеки, който търси здрави, топли и удобни дамски ски ръкавици.

Виж още

LEVEL MATRIX GTX | Мъжки сноуборд ръкавици

Level Matrix GTX съчетават изключителна топлина и водонепромокаема материя с дишаща Gore-Tex мембрана, за да запазят ръцете ви сухи и топли. Проектирани с термо индекс 3000 за комфорт при температура до -17°C, дизайн с неопренов маншет със система за издърпване, носна къричка и мека и топла подплата, LEVEL Matrix GTX са перфектен избор на мъжки сноуборд ръкавици.

Виж още
LEVEL MATRIX GTX | Мъжки сноуборд ръкавици
Level Half Pipe GTX | Мъжки сноуборд ръкавици с протектори

Level Half Pipe GTX | Мъжки сноуборд ръкавици с протектори

Level Half Pipe GTX са мъжки сноуборд ръкавици с протектори, които осигуряват защита от травми и наранявания на китките. Подходящи са както за начинаещи сноубордисти, така и за опитни райдъри, които се нуждаят от допълнителна защита. Ръкавиците са с Gore-Tex мембрана, водонепромокаем текстил, Thermoplus индекс 3000 и притежават редица технически предимства като мека и топла сваляща се подплата, дълъг маншет с регулируеми каишки, подсилени пръсти с кевлар, каишки за защита от изгубване, носна кърпичка и вентилационна система.

Виж още

Level Half Pipe W GTX | Дамски сноуборд ръкавици с протектори

Level Half Pipe W GTX са дамски ръкавици за сноуборд, които съчетават ексклузивната затища на BIOMEX© протекторите за китка, следвайки анатомията на женските ръце, топлината на мека и удобна сваляща се подплата и водоустойчива материя. Дишащата мембрана Gore-Tex, термо индекс 3000, дизайн с регулируеми каишки, дълъг маншет и мека и топла подплата, превръщат LEVEL Half Pipe W GTX в идеалните дамски сноуборд ръкавици, готови за приключения в планината.

Виж още
Level Half Pipe W GTX | Дамски сноуборд ръкавици с протектори
LEVEL Super Pipe GTX | Мъжки сноуборд ръкавици с протектори

LEVEL Super Pipe GTX | Мъжки сноуборд ръкавици с протектори

LEVEL Super Pipe GTX са премиум мъжки ръкавици за сноуборд, които предлагат ексклузивната затища на BIOMEX© протекторите за китка и здравината и устойчивостта на супер материя. Водонепромокаемата дишаща мембрана Gore-Tex, подсилени пръсти с кевлар, протектори на дланите, термо индекс 4000, дизайн с регулируеми каишки, дълъг маншет със система за защита от влизане на сняг, носна кърпичка, вентилационна система и мека и топла сваляща се подплата, превръщат LEVEL Super Pipe GTX в идеалните мъжки сноуборд ръкавици.

Виж още

Сноуборд и ски ръкавици LEVEL с GORE-TEX®

-25%
111.75 лв.
-25%
261.75 лв.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *