Решихме да напишем тези съвети толкова лесни, така че скоро да можете да ги преброите на вашите топли пръсти. Независимо дали търсите най-добрите сноуборд и ски ръкавици, ръкавици за сняг или просто топли зимни ръкавици, с които да стигнете от вкъщи до работа в студените дни, тези десет съвета ще ви помогнат да сложите край на изтръпналите палци и премръзнали пръсти.

Primaloft изолация за ски и сбоуборд ръкавици

1. ИЗОЛАЦИЯ

Чувството ви е познато: болезнен, пронизващ студ, който ви смразява до кости. Прибирането на ръце в джобовете просто не е опция, когато сте на половината път нагоре в планината или карате колело в трафика. Ето защо вашите ръкавици трябва да притежават изолация – естествен пух, синтетични влакна, естествена вълна или полар. Добър момент да започнем проучването: топли ръкавици, в които цялата система от подплата, мембрана и външна материя е оптимизирана, за да осигури максимално дишане и водоустойчивост.

2. ВОДОНЕПРОМОКАЕМОСТ

Искате ръцете ви да останат топли? Ще трябва да ги запазите и сухи. Карайки колело с влажни ръце или когато практикувате любимите си алпийски спортове, пръстите много бързо, а понякога дори опасно, могат да изтръпнат. Пълната ни гама от оригинални ръкавици LEVEL с Membra-Therm Plus, GORE-TEX и естествена кожа носи обещанието, че ръцете ви ще бъдат винаги сухи и топли, което означава, че ръкавиците са водоустойчиви. Освен това са ветроупорни и дишащи.

Gore-Tex ръкавици за ски и сноуборд Level
Ръкавици за ски и сноуборд Gore-Tex Infinium™ Windstopper®

3. ВЕТРОУСТОЙЧИВОСТ

Докато летят падналите листа в парка или по пътеката в планината, вятърът много бързо може да понижи телесната ви температура. За пръсти, които не усещат дори най-силния вятър, разгледайте ръкавиците GORE-TEX INFINIUM™ WINDSTOPPER®, които също така притежават изключително дишане.

4. СРЪЧНОСТ

Сръчността означава колко добре пръстите ви могат да правят това, което трябва да извършват като действие. Дизайнът на вашите ръкавици ще ви позволи ли да разкопчаете якето си, да си извадите билета в метрото или да използвате ключовете за колата? А какво ще кажете да напишете бързо съобщение на телефона си, без да е необходимо да сваляте ръкавиците си? Разгледайте мултифункционалните ръкавици на LEVEL, които са тактилни, дишащи, прилягат точно и също така предпазват от вятър.

Спортни ръкавици Level Trail Polartec I-Touch

5. ПОКРИТИЕ

Може да имате най-топлите ръкавици на света, но ако те не покриват правилно ръцете и китките ви, няма да ви осигурят добра защита и удобство. За студени зимни условия в планината или дори просто ако гледате футболен мач навън в студено време, потърсете ръкавици, които са достатъчно дълги, за да покрият китките ви – за предпочитане с еластичен маншет, за да запазите топлината вътре и да задържите студения вятър навън.

6. ТЪЧСКРИЙН СЪВМЕСТИМОСТ

Знаете ли защо ръцете ви са студени? Защото си сваляте ръкавиците. Звучи просто, но е истина. Ако използвате навигацията на телефона си, за да се движите в града или отговаряте на имейли, докато чакате метрото, вземете си ръкавици, които ви позволяват да правите всичко това – без да ги сваляте. Ежедневните ръкавици LEVEL с I-touch система могат да бъдат точно това, от което се нуждаете.

Спортни ръкавици Level Trail Polartec I-Touch
Определяне на размера ръкавици LEVEL

7. РАЗМЕР И ПРИЛЯГАНЕ
Време е да влезете в ролята на Златокоска от Приказка за трите мечки. Ако ръкавиците са твърде големи, няма да топлят ръцете ви. Ако са твърде малки, ще ограничават движението ви. При правилния избор на точен размер трябва да има около половин сантиметър разстояние между върха на пръстите ви и края на ръкавицата. Вижте също статията „Как да изберем правилен размер зимни ръкавици?„.

8. РАЗДЕЛЯНЕ НА ПРЪСТИТЕ – РЪКАВИЦИ С 5 ПРЪСТА ИЛИ ЛАПА?
С лапите всички пръсти са в едно отделение и така поддържат ръцете по-топли, но предлагат по-малък обхват на движение. Затова помислете добре: лапите може да са готини и яки, но често пъти можете да имате същата топлина и с ръкавици с по-добра изолация и по-висока водоустойчивост.

РАЗДЕЛЯНЕ НА ПРЪСТИТЕ – РЪКАВИЦИ С 5 ПРЪСТА ИЛИ ЛАПА
Състезателни ски ръкавици Level SQ CF

9. ЗДРАВИНА И УСТОЙЧИВОСТ
Ако имате сериозни планове за екстремни зимни приключения, трябва да обърнете внимание на това колко здрави са ръкавиците ви. Гарантирано ще се представят по-добре при тежки зимни условия и спортове, ако изберете вариант с допълнителна защита като подсилени длани и пръсти. Всички ръкавици LEVEL преминават през стриктни тестове, за да докажат, че предлагат възможно най-добрата защита.

10. ЗАХВАТ
Доброто сцепление означава да обърнете толкова внимание на текстурата на дланите и пръстите на ръкавиците колкото и на правилното прилягане. Слоевете на ръкавици LEVEL са здраво и плътно свързани един към друг, така че да няма движение между тях и да не се разместват. Това означава, че можете да хванете с лекота своите щеки за ски. По-доброто сцепление и захват означава и повече увереност, така че можете да се доверите на себе си и да продължите напред.

Така че от палеца до кутрето (и обратно), това са десетте съвета, от които се нуждаете, за да са топли ръцете ви през цялата зима. Искате да научите повече? Запознайте се с технологиите, използвани при производството на ръкавици LEVEL.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *